Следвайте Гласове в ТелеграмПарламентарната група на ДПС ще подкрепи предложението на

...
Следвайте Гласове в ТелеграмПарламентарната група на ДПС ще подкрепи предложението на
Коментари Харесай

Пеевски: Ще подкрепимпредложението на ГЕРБ за отнемане на дерогацията на “Лукойл”

Следвайте " Гласове " в Телеграм

Парламентарната група на Движение за права и свободи ще поддържа предлагането на ГЕРБ за преустановяване на дерогацията за преправка на съветски нефт на “Лукойл Нефтохим Бургас ”. Това заяви пресцентърът на Движение за права и свободи, който популяризира позиция на съпредседателя на парламентарната група Делян Пеевски, че гласуването на това решение в Народното събрание ще очертае доста ясно на чия страна са парламентарните партии и обединения - на страната на жителите и евроатлантизма или на страната на “Лукойл ”, Русия и финансирането на войната против Украйна. 

" Още в понеделник ще пожелаеме отчети от шефовете на митниците и Национална агенция за приходите, с които да осведомят Народното събрание какво се случва в   “Лукойл ”  - заобикалят ли се глобите, заплащат ли си налозите. Като част от евроатлантическото болшинство в Народното събрание ще настояваме за ефикасни, решителни и бързи дейности от страна на изпълнителната власт ", декларира още Пеевски.

По-рано финансовият министър Асен Василев разяснява предлагането на ГЕРБ за преустановяване на дерогацията с думите, че Народното събрание към този момент е взел решение по проблема " Лукойл " - а точно дерогацията на рафинерията да продължи до октомври 2024 г. 

Инфо: БНР

 

 

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР